Daniels nutrigeneeskunde

"GEZONDHEID KOMT VAN BINNENUIT"

NutriGeneeskundig ziekte behandelingsprotocollen


NutriGeneeskundige suppletie bij chronische ziekten

We gebruiken als basis voor de behandeling van de meeste chronische ziektes en allergieën natuurgeneeskundige en orthomoleculaire protocollen. 

Deze therapieën kunnen prima zelfstandig ingezet worden voor diverse chronische aandoeningen. De therapieën streven uw zelfgenezend vermogen te stimuleren en gaat juist goed samen met de reguliere gezondheidszorg. We zijn ook gespecialiseerd in het behandelen van klanten/patienten van diverse rassen en culturen!


NutriGeneeskundige suppletie ter ondersteuning van reguliere medicijnen

Wanneer medicijnen geslikt worden is het van wezenlijk belang om in de gaten te houden hoe het met onze vitaminen en mineralen huishouding is. Medicijnen breken ook vitaminen, mineralen en lichaamseigenstoffen af. Bijvoorbeeld: Antibiotica doet ontstekingen verdwijnen maar dood ook een heel groot deel van de goede bacteriën in onze darmen. Wanneer deze bacteriën ontbreken, kunnen vitaminen en mineralen niet goed opgenomen worden door de darmen: Zie ook darmklachten 

  • Interacties: Enerzijds kan de werking van medicijnen negatief worden beïnvloed door voeding of voedingssupplementen. Anderzijds kan langdurig medicijngebruik een nadelige invloed hebben op de voedingsstatus van patiënten. Hierdoor kunnen op den duur bijwerkingen deficiëntieverschijnselen en/of andere aandoeningen ontstaan. Het juist combineren van voeding en een bepaald medicijn kan ook een gunstig effect hebben. Zo kunnen sommige voedingsmiddelen de werking van bepaalde geneesmiddelen verhogen of kunnen voedingssupplementen worden ingezet om bijwerkingen van geneesmiddelen te verminderen of te voorkomen.
  • Het zuur-base-huishouding in de weefsels en organen kunnen onder andere door een ongezond leefpatroon en langdurig medicatiegebruik verstoord worden. Er ontstaat acidose (zuuroverbelasting) die de gezondheid zal schaden.
  • Risicogroep voor medicijngeïnduceerde deficiënties zijn, ouderen, kinderen, chronisch zieken, mensen met een slechte voedingsstatus en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

NutriGeneeskundige suppletie en voeding bij kanker

  • Het lichaam bepaalde voedingsmiddelen te geven, het  immuunsysteem te versterken: natuurlijke immunotherapie.
  • Het helpen ontgiften van het lichaam.
  • Bescherming bieden aan vitale organen tegen reguliere behandelingen.
  • Kankerpreventie, Optimalisering van de gezondheid en versterking van het lichaam tijdens en na reguliere kankerbehandelingen, Non-toxische kanker therapie.

NutriGeneeskundig gezondheidsadvies

Wij geven u adviezen over natuurgeneeskunde en orthomoleculaire voeding en supplementen gebruik ter verbetering van uw gezondheid. Tevens houden we rekening met uw medicatie gebruik en uw constitutie volgens Ayurvedische inzichten. Verantwoord bewegen en (negatieve) stressvermindering is een must voor uw gezondheidsverbetering.
Natuurlijke medicijnen therapie: Nutricijnen.

Naast Orthomoleculaire therapie ondersteunen we de patient met aanvullende Nutricijnen onder andere Fytotherapie, Gemmotherapie, Ayurveda, Oligo therapie of UMF therapie. We bestrijden de klachten en kwalen op basis van Nutricijnen die per individu de beste werking geven. 

UMF therapie is onze aanpak op gecompliceerde aandoeningen. Meer kunnen we u hierover adviseren.


KLIK HIER voor de meest voorkomende klachten die we met Nutricijnen kunnen behandelen.


Deze therapieen vormen de onderdelen van onze unieke Nutri Check and Care.


Door het aanpassen van uw voeding en het gebruiken van de door ons geadviseerde supplementen komt u verrassend snel in balans. Het genezingsproces wordt sterk aangezet en versneld.